Ruusuhuone


Westerby Gårdissa on aina eletty luonnon keskellä. Meri, metsä, pellot ja puutarha ovat olleet tilalle elintärkeitä. Puutarhassa päärakennuksen alapuolella kasvaa ruusuja, pioneja ja päivänkakkaroita omena- ja päärynäpuiden lomassa. Puutarha hehkuu kauneimmillaan alkukesästä, jolloin kaikki kukkii ja omenankukat lupailevat hyvää satoa. Tähän huoneeseen olemme pyrkineet taltioimaan pienen palan alkukesän puutarhaa. Huone kutsuu lepäämään mukavaan sänkyyn kukkien ja lehtien keskelle ympäri vuoden.

Renkikammari


Valter-renki työskenteli Westerbyn tilalla 1900-luvun alussa. Valterin työpäivä alkoi kukon kiekuessa ja sänkyyn hän pääsi vasta kun kaikki päivän askareet oli suoritettu. Hän työskenteli lähinnä maanviljelyksen parissa, mutta suoritti myös raskaampia tehtäviä tilalla ja metsässä. Hänen tärkein apurinsa ja ystävänsä oli Lasse-hevonen, jonka kanssa hän työskenteli joka päivä. Huoneen sisustus ammentaa inspiraationsa Valterista. Uskomme, että Valter toivoisi itselleen suunnilleen tällaisen huoneen. Rauhallisen kammarin, jossa rentoutua pitkän päivän päätteeksi.

Kapteenin huone


Långnäsin lahti oli jo varhain keskeinen paikka niin sanotulle talonpoikaispurjehdukselle Inkoossa. Moni nuori mies sai ensimmäisen työpaikkansa jollakin paateista, jotka olivat ankkuroituina lahdella. Yksi heistä oli Vilhelm Wikström, joka siihen aikaan työskenteli talonpoikana Westerbyssä. Palatessaan joltakin monista pitkistä matkoistaan kotiin Westerbyhyn 1850-luvun alussa oli hänellä mukanaan piirustukset isosta sveitsiläistyylisestä talosta. Talo valmistui 1857 ja seisoo vielä tänä päivänä paikoillaan Westerbyn päärakennuksena. Huone on saanut inspiraatiota Vilhelm Wikströmistä ja hänen elämästään merillä.

Piian kammari


Tyyne-piika työskenteli tilalla 1900-luvun alussa. Hänelle kuuluivat vaihtelevat työtehtävät niin sisätiloissa, pihalla kuin navetassakin. Hänen työpäivänsä alkoi varhain aamulla ja nukkumaan hän pääsi vasta kun kaikki askareet oli suoritettu. Hän oli tunnollinen työssään ja ilahdutti kaikkia tilalla hyvällä tuulellaan ja työinnollaan. Tyyne nautti siitä kun ympärillä oli tunnelmallista ja kaunista. Huone on sisustettu Tyynen rakastamalla maalaisromanttisella tyylillä. Täällä sopii istua alas ja unelmoida.

Kustavilainen huone


Kustavilainen aika Ruotsissa vuosina 1772 -1809 johti oman sisustustyylin eli kustavilaisen tyylin syntymiseen. Tyyli innoitti myös Lounais-Suomen tiloja. Läheisessä Mustion kartanossa voi kustavilaista tyyliä ihailla kaikessa loistossaan. Tämä helposti tunnistettava tyyli on toiminut inspiraation lähteenä myös tälle huoneelle.

Vieraskammari


Kuninkaantie on reitti, joka kulkee Turusta halki Etelä-Suomen Viipuriin. 1300-luvulta lähtien tietä ovat kulkeneet kuninkaat sekä heidän kuriirinsa, piispat, porvarit, taiteilijat ja armeijat. Matka oli pitkä ja illan tullen seurueet majoittuivat usein erilaisissa majataloissa, maatiloilla ja kestikievareissa, joita matkan varrelta löytyi. Huone on hakenut inspiraationsa Kuninkaantiestä ja sitä pitkin matkanneista ihmisistä. Täällä saa hyvät yöunet riippumatta siitä onko ohikulkumatkalla oleva kuningas vai lepoa kaipaava kokousvieras.

Sofie-tädin huone


Helsingissä asuva Sofie-täti tuli silloin tällöin Westerbyn tilalle nauttimaan raittiista ilmasta ja tapaamaan tilan ihmisiä. Saapuessaan hänellä oli aina mukanaan lahjoja kaupungista. Tavallinen lahja olivat tuoreet banaanit, joita maaseudulla pidettiin hyvin eksoottisina. Sofie-täti oli aina tervetullut vieras, jonka vierailuja innolla odotettiin. Tilalla ollessaan hänellä oli silloin tällöin tapana maalata tauluja. Yksi hänen töistään roikkuu edelleen seinällä tässä huoneessa. Se on sisustettu Sofie-tädin hengessä. Kodikas huone, jossa viihtyy ja jossa aina tuntee itsensä yhtä tervetulleeksi.

Kirjoituskammari


Kirjoituskammarissa talonisäntä istui kirjoittamassa muistiin muun muassa sademäärät, luonnonilmiöt, säät ja tuulet. Nämä muistiinpanot tehtiin säännöllisesti, jotta tilan väki paremmin pystyisi ennustamaan säätä ja sen pohjalta suunnittelemaan kylvötöitä ja satoa. Huoneessa istahtaa kirjoituspöydän ääreen kuin talonisäntä konsanaan, ihailla tilaa ja pohdiskella säitä, tuulia ja elämänmenoa.

Puutarhahuone


Keittiö on maalaistilan sydän, sinne kokoonnutaan seurustelemaan ja täyttämään vatsat. Keittiö on aina ollut myös Westerbyn tilan keskipiste. Jotta voidaan valmistaa herkullista ruokaa, tarvitaan hienoja raaka-aineita, mieluiten omasta puutarhasta. Siksi puutarha ja sen hoito ovat aina olleet elintärkeitä tilalle ja sen asukeille. Huoneen sisustukseen on haettu inspiraatiota vehmaudesta, joka kesällä vallitsee Westerbyn puutarhassa. Täällä voi rauhassa ottaa mukavan asennon ja suunnitella tulevaa satokautta.